a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Vukov konak je drvena koliba na obroncima Romanije kod Sarajeva u kojoj ćete se osjećati „kao kod kuće“ prosto jer je u pitanju planinski dom jednog bosansko-finskog bračnog para. Bosanac Jasmin i Finkinja Nepu svoj rustikalni dom dijele s dvoje djece i svakim putnikom namjernikom kojem je nepostojanje Wi-Fija, televizije ili mikrovalne peći zapravo preporuka za autentični odmor u ambijentu netaknute četinarske šume.

 

Zapravo, ovdje možete iskusiti predcivilizacijski život kakav se stoljećima odvijao na bosanskim planinama, pri čemu sam boravak u prirodi neće biti „moderiran“ blizinom ljudskih nastambi. Zapravo, na ovdašnjih 1300 metara nadmorske visine, vaš najbliži saveznik je lokalna flora i fauna, uz ljubazne domaćine koji će vas ponuditi da prenoćite i probate nešto od njihovih sezonskih specijaliteta. Tu će se naći svježe ubrane planinske gljive, srijemoš i kajmak, sve uz fleksibilan meni čiji sadržaj određuju isključivo godišnja doba.

 

U blizini ove planinske lože je i farma životinja s guskama i patkama, uz mogućnost da tokom boravka u Konaku proširite svoja znanja o planinskom bilju. Obavezni pohod na planinu možete obogatiti i misijom da stignete do obližnjeg vodopada Skakavac ili nekropole stećaka. Šta god odabrali, Vukov Konak će postati vaša trajna pupčana veza sa životom na planini i tamošnjom divljom ali majčinski raspoloženom prirodom.

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Included

  Nekropola stećaka
  Planina
  Planinarenje
  Restoran
  Smjestaj
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Biciklizam
  Jahanje
  Jezero
  Kanu
  Manifestacije
  Muzej
  Na kućnom pragu
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Penjanje
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Rijeka
  Skijanje
  Streljaštvo
  Šuma
  Tvrđava
  Vino

Tour Location

You don't have permission to register