a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Vinarija Lug u Crnićima u blizini Stoca od samog početka se promovira kao porodični projekat i gradi arome svojih vina na onom neuhvatljivom domaćem sastojku koji vas već kod prve kapljice prikuje za trpezu ili sto sa čašama i vrčem. Priča o nastanku vinarije gotovo je filmska i uključuju hepiend povratničke sudbine porodice Perutina.

 

Ova porodica je svoj povratak u selo između Čapljine i Stoca shvatila i kao vraćanje blagorodnoj pepeljastoj i pjeskovitoj zemlji koja vas svake godine daruje darom na koji ne morate uzvraćati. U pitanju je, naravno, lokalna vinova loza iz koje vješti domaćini cijede vrhunska hercegovačka vina kao što su blatina i žilavka kao lokalni brendovi, cabernet sauvignon i drugi proizvodi iz linije opojnih tekućih zlata. Poželite li se duže zadržati u ambijentu jedinstvene prirode, smještaj možete potražiti u obližnjem ugostiteljskom objektu, a prije konzumacije vina se možete okušati i u vožnji biciklom koja je ovdje pretopljena u tradicionalnu biciklijadu. Na točkovima ili, još bolje, na nogama možete se zaputiti i do lokalnih stećaka koji već stoljećima pričaju nijeme pripovijesti o ovom kutku Hercegovine.

 

Vino ne morate probati na prazan stomak jer će vas domaćini ponuditi i nezaboravnim domaćim sirom i pršutom rađenim po tradicionalnim receptima, a tu su i glavna jela poput janjetine, teletine i šarana i pastrmke s roštilja. Ovo je jedan od najsunčanijih krajeva BiH, zbog čega ćete cijeniti mogućnost da po „zvizdanu“ probate i neku osvježavajuću salatu od domaćeg paradajza ili luka. Svaku zraku sunca ponijet ćete sa sobom odakle god da ste se inicijalno zaputili do Luga, a lokalni oštri zrak će vam dovoljno razbistriti um da što lakše zapamtite svaki metar puta na neizbježnom povratku u Lug.

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Destination

 • Included

  Manifestacije
  Na kućnom pragu
  Nekropola stećaka
  Vino
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Biciklizam
  Jahanje
  Jezero
  Kanu
  Muzej
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Penjanje
  Planina
  Planinarenje
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Restoran
  Rijeka
  Skijanje
  Smjestaj
  Streljaštvo
  Šuma
  Tvrđava

Tour Location

Crnići village

You don't have permission to register