a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Tema povratka evocira različite asocijacije u Bosni i Hercegovini, ponekad i negativne, no kada je u pitanju vinarija Povratak iz Orahovice kod Žepča, najjača emocija je poriv da joj se vratite već nakon prve posjete. I to je upravo ono što gosti i putnici namjernici rade još od 2013. kada su gostoljubivi domaćini povezali svoj povratak bosanskoj zemlji sa obnovom vinogradarske tradicije u centralnoj regiji domovine i šire.

 

Priča je počela od prodaje talijanskih vina kao izvora inspiracije u kreiranju autentičnih domaćih vina koju somelijeri i gosti danas već ponosno zovu „žepačkim“. Među njima se ističu Palava, Pinot Sivi, Cabernet Franc, Muller Thurgau i Merlot, svako ovjereno kako nepcima povratnika u vinariju tako i etiketama eminentnih eksperata za vina. Njih ćete ispijati u atraktivnom ambijentu plodne zemlje koja tek naizgled spava i hrani se kišom na kojoj bujaju vinogradi nedaleko od vašeg stola. Pored ponude vina, Povratak će vam otvoriti vrata i svog atraktivnog gift shopa, a tema povratka prirodi i zemlji je u središtu ponude dodatnih sadržaja u blizini vinarije.

 

Domaćini će vam, tako, preporučiti šetnju ili planinarenje a svoj obilazak srednjebosanskih ljekovitih šuma možete obogatiti i odlaskom do obližnjih kamenih kugli čija misterija godinama privlači entuzijaste i stručnjake.  Ako je vino veza između čovjeka i zemlje, neka Povratak bude vaša obaveza prema sebi i vašoj sklonosti dionizijskim užicima.

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Included

  Arheološka nalazišta
  Planina
  Planinarenje
  Restoran
  Vino
 • Not Included

  Biciklizam
  Jahanje
  Jezero
  Kanu
  Manifestacije
  Muzej
  Na kućnom pragu
  Nekropola stećaka
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Penjanje
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Rijeka
  Skijanje
  Smjestaj
  Streljaštvo
  Šuma
  Tvrđava

Tour Location

You don't have permission to register