a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Kao ključni dio slagalice planetarnog ekosistema, pčele nas prate, hrane i liječe od praskozorja vremena. Ova čudesna bića u centru su pažnje jedinstvenog projekta koji se već godinama vodi na području sela Barevo kod Jajca. Tamošnje pčelarstvo Tatarević istovremeno je i trajni spomenik drevnom zanatu pčelarstva i seosko domaćinstvo koje će otvoriti vrata svakom gostu i putniku namjerniku.

 

Pri tom je sasvim dovoljno da ta osoba bude dobronamjerna i da traga za ljekovitim svojstvima meda, bosanskim specijalitetima i posebnim brendom gostoprimstva kakav njeguje porodica Tatarević. Sa svojih preko 100 košnica s ispašom u netaknutim planinskim vrletima, ovi vrijedni domaćini ponudit će vam matičnu mliječ, polen, propolis i med, čije će bogate varijacije utoliti žeđ svakog gurmana i tragača za magičnim nektarom. Pored „klasika“ kakav je med s bagremom i saćem, tu su i egzotičniji specijaliteti poput meda s cimetom ili tahinom. Ako je med namirnica koja savršeno balansira zdravlje i nasladu, njenu misiju će savršeno dopuniti inhaliranje ljekovitog zraka iz košnica u sklopu pratećeg Api-Inhal centra čija je usluga u potpunosti besplatna.

 

Pored meda, Tatarevići će vas počastiti i tradicionalnim specijalitetima kao što su bosanski lonac, grah, sataraš i jela ispod sača, uz domaću baklavu i ružice koje se tope u ustima. U ambijentu atraktivne prirode možete se okušati i u ribolovu na rijeci Vrbas, dok će pješaci i biciklisti svoj smiraj tražiti u divljoj ljepoti okolnih kanjona. Na rastanku, uz stisak ruke i proizvode iz košnice možete dobiti i domaće džemove i sokove, a za povratak ne brinite – ovo je cvijet turističke ponude kojem ćete vraćati upornošću vrijedne pčele.

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Destination

 • Included

  Biciklizam
  Na kućnom pragu
  Rijeka
  Smjestaj
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Jahanje
  Jezero
  Kanu
  Manifestacije
  Muzej
  Nekropola stećaka
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Penjanje
  Planina
  Planinarenje
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Restoran
  Skijanje
  Streljaštvo
  Šuma
  Tvrđava
  Vino

Tour Location

Vrbas Canyon

You don't have permission to register