a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Ako postoji ijedna naseljena lokacija koju možete opisati kao fokalnu tačku bosanskohercegovačkog srednjevjekovlja i mjesto u kojem taj duh i danas živi, to je zasigurno grad Vareš. A u okolini grada koji svoje tajne nevješto krije nalazi se i kuća za odmor Šimin Potok u kojoj, kako joj ime kaže, možete predahnuti i osvježiti se, ali i probati hranu kakvu nemate kod kuće. Osim toga, kao bonus, vratit ćete se kući pametniji i bogatiji za lekcije iz historije.

 

Za to će se pobrinuti vlasnik ove čarobne kolibice uz potočić, Josip Klarić, koji se specijalizirao kao vodič za brojne lokalne stećke, stručnjak za povijest kraljevskog grada Bobovca i ruka pomoći i podrške kod obilaska parka prirode Bijambare. Vodiča ne zaboravite pitati i za misteriozni Zvjezdangrad, drevnu ilirsku gradinu koju od viška radoznalih pogleda brižno čuva planina Zvijezda. Na taj način, kuća za odmor postaje i mjesto znanja i novih spoznaja, a organizirane izlete do pobrojanih lokacija možete obogatiti i skupljanjem ljekovitog bilja i gljiva.

 

Potonje će biti u centru pažnje kulinarske ponude kuće za odmor, uz napomenu da se ponuda mijenja u odnosu na sezonu, ali da zasigurno morate probati specijalitete od svježe ubranog povrća i mirisnog srijemoša.  Od vas se traži da u kuću ponesete tek dobru volju i glad za znanjem, a lokalna priroda će se uz ljubazne domaćine pobrinuti da ne osjetite ni onu fizičku.

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Included

  Nekropola stećaka
  Planinarenje
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Biciklizam
  Jahanje
  Jezero
  Kanu
  Manifestacije
  Muzej
  Na kućnom pragu
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Penjanje
  Planina
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Restoran
  Rijeka
  Skijanje
  Smjestaj
  Streljaštvo
  Šuma
  Tvrđava
  Vino
You don't have permission to register