a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Selo Lužine kod Fojnice dom je seoskom domaćinstvu Tuka u kojem će vas Milica, Josip i njihova djeca podsjetiti zašto nježna biljka ruralnog turizma najbolje cvate ako je zalivate ekstraktom porodičnog ambijenta, bogate trpeze i zakona gostoprimstva koje su njegovali naši stari. 

 

Bez obzira radi li se o prvom ili stotom posjetu, porodica Tuka će vas srdačno primiti u svoj stoljeće stari dom, čiji zidovi pamte porodična okupljanja, babine, vjenčanja i prenose tu pozitivnu energiju i na ambijent doma koji ćete ovdje osjetiti već po prelasku praga. Tom dojmu će pomoći i atraktivni pejzaži oko doma Tuka, čiji trio ovdje čine kristalno čista rijeka Gvožđanka, ponosna planina Vranica i biserno Prokoško jezero.

 

Odlučite li se za smještaj u domaćinstvu, u svako doba dana će vas dočekati tradicionalni recepti iz središnje Bosne koji ovdje uključuju bosanski lonac, grah, pečenu janjetinu i teletinu, puru, uštipke i neizbježne domaće pite. Tu je i jedan autohtoni srednjebosanski specijalitet od tijesta i bijelog luka, znan pod imenom „maglice“ i on će poslužiti kao savršen uvod u svako jelo s menija. Za hranu duha i uma će se pobrinuti obližnji Muzej franjevačkog samostana Duha Svetoga koji je savršeno srastao s krajolikom lokalne rijeke i parkova koje uređuje sama ruka prirode.

 

Na rastanku, porodica Tuka će vas ponuditi domaćim džemovima (preporučujemo drenjak i maline), sezonskim voćem i sirom kao fizičkim podsjetnicima na obavezu ponovne posjete, dok će manje opipljive uspomene ostati trajno u vašem mentalnom spomenaru. 

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Included

  Jezero
  Muzej
  Planina
  Planinarenje
  Restoran
  Rijeka
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Biciklizam
  Jahanje
  Kanu
  Manifestacije
  Na kućnom pragu
  Nekropola stećaka
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Penjanje
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Skijanje
  Smjestaj
  Streljaštvo
  Šuma
  Tvrđava
  Vino
1

Tour Location

Leave a Reply:

Accommodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value for Money

You don't have permission to register