a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Seosko domaćinstvo Šadrvan u selu Ravne u okolini Vareša možete zamisliti kao seharu unutar sehare, pri čemu svaka sljedeća nudi dragocjeniji doživljaj za dugo pamćenje. Pri tom, grad Vareš možete uzeti kao njenu početnu tačku, a red se nastavlja preko planine Zvijezde i sela Ravne, sve do kućice i prekrasnog šadrvana istoimenog seoskog domaćinstva. U njemu, na 1000 metara nadmorske visine, stanuju vrhunska kuhinja, doživljaji prirode kao iz albuma vaših najstarijih i prilika za terapijski odmor oka, duha i tijela.

 

Ovdje možete zanoćiti i tokom ljeta i zime, pri čemu će oba doživljaja biti priča ili bajka za sebe i tražiti da ih iskusite kroz naredne dolaske u Ravne. Ako ćete ljeti biti zadovoljni šetnjom djevičanski čistom prirodom i potragom za biljem za svaku boljku, zimi ćete moći rekreirati doživljaje vaših djedova i baka uz jedinstveno iskustvo sankanja i skijanja po srebrnoj mjesečini i zraku koji krijepi i reže. Za obje avanture trebat će vam volja i energija, a oboje ćete najlakše dobiti silaskom u toplu trpezariju Šadrvana u kojoj će vas ponuditi teletinom i jagnjetinom ispod sača, domaćim hljebom i pitama, od kojih sigurno ne smijete odbiti lokalni specijalitet u vidu pite od koprive.

 

Meraku skloniji gurmani će sigurno znati „ćejfiti“ uz lokalni dimljeni masni sir i paprike u kajmaku, a i staro i mlado će opčinjavati domaći sokovi od aronije i zove i pekmez od šipka.  Odakle god da krenete u istraživanje Vareša, srca srednjevjekovne i savremene BiH, neka vas svaki put kojim krenete nanese u Šadrvan iz kojeg ćete se vraćati kao iz sna koji ćete uvijek poželjeti nanovo usniti.

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Included

  Planinarenje
  Restoran
  Smjestaj
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Biciklizam
  Jahanje
  Jezero
  Kanu
  Manifestacije
  Muzej
  Na kućnom pragu
  Nekropola stećaka
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Penjanje
  Planina
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Rijeka
  Skijanje
  Streljaštvo
  Šuma
  Tvrđava
  Vino

Tour Location

You don't have permission to register