a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Seosko domaćinstvo Banjac organizirano je kao ispostava krajiškog brenda gostoljubivosti koja se ovdje ovjerava kapljicom vina. I to nije bilo kakav napitak, nego domaće vino iz kućne radinosti koje se radi od najboljih sorti grožđa. Ovdje, u Klekovcima, porodica Banjac njeguje selu svojstvenu autentičnost koja se ovdje izražava dvojako – kroz lokalne gurmanluke i pristup sadržajima kakve može ponuditi samo domaćinstvo smješteno u prirodni ambijent sa starinskih razglednica.

 

Za potonje će se pobrinuti pješačka staza koja se grana u pravcu lokalne crkve s obližnjim izvorom ljekovite vode. Drugi krak vodi kroz šumu i dalje prema rijeci Uni i Savi i obližnjim uspavanim rimskim ruševinama, kao i planinama Kozari i Prosari. Ove planine u svojim njedrima hrane brojne izvore termalnih i hladnih voda, kao i vodopade i crnogorične šume, a svako selo na koje naiđete bit će autentično vrelo lokalnih tradicija i običaja.

 

Prije polaska u avanturu  ne zaboravite posjetiti restoran u sklopu domaćinstva i probati domaće specijalitete među kojim vrijedi izdvojiti šarana na rašljama, lokalno rađeni pršut i sireve, uz kulinarski doživljaj koji će toplim bojama u vašoj mentalnoj arhivi ukrasiti i neizbježna čaša vina.

 • Email

  abanjacab1@gmail.com

 • Telefon

  +38765436823

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Included

  Planina
  Planinarenje
  Restoran
  Šuma
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Biciklizam
  Jahanje
  Jezero
  Kanu
  Manifestacije
  Muzej
  Na kućnom pragu
  Nekropola stećaka
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Penjanje
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Rijeka
  Skijanje
  Smjestaj
  Streljaštvo
  Tvrđava
  Vino
1

Tour Location

Leave a Reply:

Accommodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value for Money

You don't have permission to register