a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Objekat seoskog turizma Ziličina u okolini Rogatice već nekoliko godina služi kao karaula za ulazak u svijet istočnobosanske ruralne idile i autentičnog pastoralnog ugođaja. Ovo seosko domaćinstvo ponudit će vam jedinstveni prirodni ambijent u okruženju kanjona rijeke Rakitnice, jednog od najdubljih klanaca na području Evrope i svjetskog prirodnog čuda.

 

Ziličina vam ovdje dođe kao posljednja ispostava za okrepu i hvatanje zaleta za obilazak divljih slapova, vodopada i kristalno čistih brzaka, koji će vam doslovce „opteretiti“ čula mirisa, sluha i vida. Da i čulo okusa ne bi ostalo zapostavljeno pobrinut će se gostoljubivi domaćini i restoran čiji zvukovi kuhinje tvore trajnu odu u čast tradicionalnoj bosanskoj kuhinji. Tu će vas dočekati seoski kulinarski favoriti poput pure, cicvare, uštipaka i krompira s kajmakom. Neizostavna je i pastrmka na roštilju, čiji ćete miris zasigurno „ponijeti“ i u oblizak Rakitnice kao njihovog prirodnog doma.

 

Gurmani mesnih jela ne smiju propustiti specijalitet kuće u vidu dimljene vješalice u kajmaku i njene punjene bijele varijante, a i teletina ispod sača će lako pripremiti nepce i želudac za put u egzotični kanjon. Ako osjetite da vam treba „poticaj“ avanturističkom entuzijazmu, tu je i ponuda i vrhunskih domaćih rakija, vina i zanatskih piva. Na odlasku potražite hranu i sokove za ponijeti i potrudite se da vam oni potraju barem do prvog povratka u divlju prirodu i neponovljivi rustikalni ambijent Ziličine.

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Destination

 • Included

  Jahanje
  Restoran
  Rijeka
  Smjestaj
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Biciklizam
  Jezero
  Kanu
  Manifestacije
  Muzej
  Na kućnom pragu
  Nekropola stećaka
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Penjanje
  Planina
  Planinarenje
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Skijanje
  Streljaštvo
  Šuma
  Tvrđava
  Vino
You don't have permission to register