a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Seoska kuća Vidikovac podignuta je u čast stamenosti i gostoprimljivosti ljudi prozorsko-ramskog kraja. I naziv „Vidikovac“ nije odabran nasumice, jer s ove tačke puca pogled na obližnje Ramsko jezero i okolne krajolike koji već decenijama služe kao blagovaonica i biljna apoteka za lokalne mještane. Ovo odmorište je podignuto s po deset prstiju vlasničkog para koji su mu na taj način poželjeli dati dodatnu notu autohtonosti.

 

Jer, po prelasku praga, vaši satovi ne samo da staju nego se i vraćaju u vrijeme kada su se kuće gradile sa ognjištem u sredini kao kucajućim srcem porodičnog i gurmanskog života. A ovaj potonji ovdje se odvija u vrhunskoj kombinaciji tradicionalne bosanske i hercegovačke kuhinje. To znači da ovdje možete pojesti i svinjski but i krompir ispod peke, jednako kao i smuđa iz obližnjih voda. Kako je kuća dostupna za iznajmljivanje, njeno ognjište će vam lako poslužiti kao lansirna rampa za pohode na biciklističku stazu ili planine Čvrsnica, Zec, Vran i druga uzvišenja, u čijim sjenama spavaju i brojni kulturni objekti.

 

Pomenimo samo Franjevački samostan Rama-Šćit kao ishodište lokalne duhovnosti i jedinstveni spomenik mučenici Divi Grabovčevoj na Zahumu na kojem se možete upoznati s ovom tužnom pripovijesti iz 17. stoljeća.

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Included

  Biciklizam
  Jezero
  Muzej
  Planina
  Planinarenje
  Restoran
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Jahanje
  Kanu
  Manifestacije
  Na kućnom pragu
  Nekropola stećaka
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Penjanje
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Rijeka
  Skijanje
  Smjestaj
  Streljaštvo
  Šuma
  Tvrđava
  Vino
1

Tour Location

Leave a Reply:

Accommodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value for Money

You don't have permission to register