a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Restoran Udovice u okolni Mostara ugostiteljski je brend već više od pola stoljeća. Priča ovog neobičnog objekta počinje 1950-ih kada su dvije vrijedne udovice počele spremati ukusna domaća jela za lokalne radnike i seljake. Njihove kulinarske kreacije su kasnije ušle i u lokalni govor, tako da je fraza o odlasku na jelo „kod udovica“ postala sinonim za autentični gastronomski doživljaj šire mostarske regije.

 

Tajna je u jedinstvenoj kombinaciji prirodnog ambijenta u kojem se miješaju krš i zelenilo, i tradicionalnih jela koja se pripremaju na drvenom uglju, uz ručno biranje svježeg povrća i mesa. Zato će ovdje janjetina sa ražnja imati posve novi okus, jer će je u gastro zenit lansirati kruh izvađen ispod peke, a sve uz asistenciju domaćeg sira,  ribljih specijaliteta i selekcije vrhunskih vina i rakija. Šta god odabrali, uz ovu ponudu jela greška je praktično nemoguća, a u blizini je dovoljno biciklističkih staza i šetnica da ni višak kalorijskih zadovoljstava neće biti problem.

 

Ovdje jedino možete imati „problem“ viška  lokacija koje morate obići, bio to grad-spomenik Mostar, park prirode Hutovo blato ili vrelo Bune. U svakom slučaju, ako podijelite ekspedicije na više povratnih posjeta, neka vam svaka uključi i restoran Udovice kao dvaput podcrtanu stavku u itineraru.

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Included

  Biciklizam
  Restoran
  Smjestaj
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Jahanje
  Jezero
  Kanu
  Manifestacije
  Muzej
  Na kućnom pragu
  Nekropola stećaka
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Penjanje
  Planina
  Planinarenje
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Rijeka
  Skijanje
  Streljaštvo
  Šuma
  Tvrđava
  Vino
1

Tour Location

Leave a Reply:

Accommodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value for Money

You don't have permission to register