a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Restoran kod Džigija je ugostiteljska kapija na ulazu u grad koji se nerijetko opisuje istom imenicom. Status Gradačca kao pograničnog mjesta oblikovao je prepoznatljivi centralni gradski spomenik – tvrđavu Gradinu, čiji se obrisi pomaljaju već na nekoliko metara od samog restorana.

 

U pitanju je jedinstvena i danas funkcionalna tvrđava sa zidinama iz rimske ere i objektom melankolične ljepote koji je podigao lokalni plemić u 19. stoljeću. Pored Gradine, u Gradačcu ćete pronaći prirodu koju lokalci nerijetko opisuju kao bosansku Irsku, sve sa kolopletom brda, šumama koje se nekako provlače do urbane jezgre i dva gradska jezera. I u ponudi restorana kod Džigija pronaći ćete jednako lokalno fokusirane okuse bosanske kuhinje, a opet s dovoljno distinktivnog gradačačkog karaktera. Zato ćete ovdje morati probati gastro specijalitete u vidu bureka od heljde ili đulbastija, sve uz međunarodne kulinarske evergrine poput ribljih specijaliteta.

 

Ipak, zvijezda noći koju provedete kod Džigija može biti i famozna gradačačka šljivovica, kao najpoznatija rakija u BiH koja se ovdje nerijetko poredi s mlijekom koji daje miran san i „na ruke“ pere i najteže dnevne brige.

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Included

  Restoran
  Tvrđava
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Biciklizam
  Jahanje
  Jezero
  Kanu
  Manifestacije
  Muzej
  Na kućnom pragu
  Nekropola stećaka
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Penjanje
  Planina
  Planinarenje
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Rijeka
  Skijanje
  Smjestaj
  Streljaštvo
  Šuma
  Vino
1

Tour Location

Leave a Reply:

Accommodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value for Money

You don't have permission to register