a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Do restorana Borik kod Bugojna možete doći ugodnom vožnjom ili šetnjom asfaltnim putem, no to ne znači da po prelasku praga ovog hrama gastronomije nećete osjetiti dah onog starinskog gostoprimstva i bosanske kuhinje o kojem vam danas sa sjetom pričaju stariji. Restoran Borik je sasvim prikladnog naziva sa svojom asocijacijom na borove i zimzeleni ambijent pitomih brda na čijem koloritu možete odmarati oči dok su vam ostala čula omađijana specijalitetima ljubaznih domaćina i njihovog tima vrhunskih kuhara.

 

Oni će vam sigurno preporučiti provjerene klasike srednjebosanske ponude mesnih jela kao što su teletina ispod sača i pečena janjetina, ali nemojte ih zaboraviti pitati za specijalitet nazvan plata Borik jer njime najlakše možete otpočeti svoj doživljaj ovog festivala okusa, mirisa i boja. Uz platu će se odlično uklopiti nadaleko poznati srednjebosanski kajmak, a kako je ova regija poznata i po rijekama, nećete se pokajati ni ako za glavno jelo odaberete pastrmku.

 

Poslije uvodnog i glavnog jela možete zatražiti desert u vidu različitih torta i kolača, dok će ljubitelji akšamluka u večernje sate i prirodnom ambijentu naći zadovoljštinu i u vrhunskoj domaćoj rakiji, zanatskom pivu i vinu. Na kraju možete popiti i autentičnu bosansku kafu koja ovdje nipošto nije „sikteruša“ nego obećanje o povratku u restoran Borik i njegove kulinarske tajne.

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Included

  Restoran
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Biciklizam
  Jahanje
  Jezero
  Kanu
  Manifestacije
  Muzej
  Na kućnom pragu
  Nekropola stećaka
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Penjanje
  Planina
  Planinarenje
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Rijeka
  Skijanje
  Smjestaj
  Streljaštvo
  Šuma
  Tvrđava
  Vino

Tour Location

You don't have permission to register