a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Planinska kuća Varda u Rujištu kod Mostara vaš je most između mediteranskih čari Hercegovine i bosanskih divljih ali i gostoljubivih gorskih ljepotica. Ako ste Mostar upamtili kao grad vječnog sunca, hladne Neretve i toplih domaćina, ova planinska kuća će vas podsjetiti da ovaj kraj ima šta za ponuditi i tokom jeseni i zime, ali i kao alternativna destinacija za bijeg od vrelih hercegovačkih ljeta.

 

Koji god termin odabrali, znajte da ova živopisna planinska kuća poradi svoje kvalitetne izolacije nudi toplinski balansirano iskustvo boravka u svako doba. Ljubazna vlasnica će vam objasniti i da cjelovito iskustvo uranjanja u ljepote ponosnog Prenja podrazumijeva i privremenu apstinenciju od tehnologije. To znači da ćete u odsustvu interneta i usijanih telefona lakše odmarati oko i glavu u pastelnim bojama lokalnih pejzaža. Varda će vam poslužiti i kao polazna tačka za pohode planinskom domu Bijele vode (na 1450 mnv) ili hotelu Snježna kuća. Ipak, možda je najbolja opcija da svoju avanturu uz odmor i uživanje u prirodi potražite u samoj planinskoj kući u kojoj će vas gostoljubiva vlasnica ponuditi obilaskom lokalnih autohtonih farmi u kojim se vrijeme zaustavilo na nekim ljepšim kazaljkama. Isto tako, odavde možete usmjeriti i kompas prema Boračkom jezeru, ledenom slatkovodnom biseru Hercegovine.

 

Gdje god pošli, pored opcije da sami sebi pripremite putni obrok, vlasnica vam stoji na raspolaganju za pripremu bilo kojeg jela iz asortimana tradicionalne bosanske, mediteranske i međunarodne kuhinje, što savršeno oslikava eklektični karakter uticaja koje planinska koliba Varda crpi iz svijeta na raskrižju kultura i meridijana.

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Included

  Jezero
  Na kućnom pragu
  Planina
  Planinarenje
  Smjestaj
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Biciklizam
  Jahanje
  Kanu
  Manifestacije
  Muzej
  Nekropola stećaka
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Penjanje
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Restoran
  Rijeka
  Skijanje
  Streljaštvo
  Šuma
  Tvrđava
  Vino

Tour Location

You don't have permission to register