a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Ako je Sarajevo urbano-administrativni centar zemlje, planina Ozren je njegovo utočište, oaza i zaklon od svega što ide s tim statusom. Planinski dom Ozren na ovoj planini sigurno je utočište za sve koji se žele skloniti od gradske vreve, dnevnih obaveza i ekscesa civilizacije, a sve to na 1310 metara nadmorske visine uz koju ćete se doslovce „izdići“ iznad svojih problema. Za dolazak na raspolaganju imate dvije opcije, jedna je „prvoloptaška“ i praktičnija i uključuje jednosatnu vožnju automobilom iz pravca Sarajeva. Druga je rezervirana za avanturizam i stapanje s prirodom i prije nego joj se potpuno predate prelaskom praga doma – trosatna šetnja kroz besmrtne šume zamamnih mirisa i boja.

U svakom slučaju, po dolasku u dom, odmah ćete ga promovirati u vaše lično sklonište i polaznu tačku za lokalne sadržaje, u rasponu od planinarenja po zraku koji liječi i krijepi, branja gljiva, do obilaska obližnjeg polja stećaka i, ako ste vični ili barem voljni učiti, jahanju konja. Pored konja, tu je i improvizirani mini zoo vrt koji okuplja seoske i planinske životinje. Ljubiteljima historije dom će poslužiti kao riznica priča o vremenima Austro-Ugarske (kada je dom i osnovan kao sjedište žandarmerije), vojevanja tokom Drugog svjetskog rata i sl. I historiju i prirodni ambijent najbolje ćete upijati punog i (još važnije) zadovoljnog stomaka, za šta će se ovdje pobrinuti agilni i iskusni domaćini. Posebna preporuka ide za domaću pitu i rakiju iz kućne radinosti, od kojih oboje imaju poseban okus na ovoj nadmorskoj visini. Na polasku od domaćina možete zatražiti da vam spakuju nešto od domaćih poljoprivrednih proizvoda, uz obećanje da će Planinski dom Ozren uvijek imati posebno mjesto u vašem atlasu uspomena.  Planinarski dom Ozren smješten je na 1310 metara nadmorske visine i pripada Planinarskom društvu Igman.

 • Adresa

  Planina Ozren 1.310 m.n.v.

 • Telefon

  +387 61 161 515

 • Email

  pd_igman@hotmail.com

GALERIJA

 • Included

  Biciklizam
  Na kućnom pragu
  Nekropola stećaka
  Planina
  Planinarenje
  Šuma
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Jahanje
  Jezero
  Kanu
  Manifestacije
  Muzej
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Penjanje
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Restoran
  Rijeka
  Skijanje
  Smjestaj
  Streljaštvo
  Tvrđava
  Vino
1

Tour Location

Leave a Reply:

Accommodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value for Money

You don't have permission to register