a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Centar za posjetioce Pecka nalazi se selu Baraći u okolini Mrkonjić Grada i čedo je grupe entuzijasta koji su željeli objediniti turizam, vrhunsku gastronomiju i održivi razvoj. Da cijela stvar funkcionira bez da ijedna komponenta projekta bude zapostavljena uvjerit će se svaki posjetitelj koji dođe po svoj doživljaj lokalnih prirodnih ljepota i proizvoda koje vam lokalni farmeri ustupaju direktno iz vrta, livade ili njive.

 

Centar je organiziran kao svojevrsna lansirna rampa za odlazak u vožnju biciklom, planinarenje i izlete po netaknutoj prirodi čija je srebrna žila kucavica ovdje rijeka Sana. Tražite utočište u sjeni ljutih krajiških planina? Odaberite jednu od dostupnih 30 soba. Gdje se možete napuniti energijom za randevu s beskrajnim šumama i hipnotičnim planinama? Opet u Centru, u kojem će vas dočekati tradicionalna domaća jela i internacionalna kuhinja, uz minimalno korištenje mesa u ishrani. Da, ekipa iz Pecke vas želi ugostiti ali i vratiti kući zdravijim i sa zalihama nutrijenata koje ćete dobijati iz jela od gljiva, srijemoša i koprive. Za ljubitelje mliječnih proizvoda, tu su kajmak, mladi sir i kiselo mlijeko, a oni koji uz svoj gutljaj i zalogaj traže i dobar provod mogu probati vrhunsku domaću rakiju i neko iz široke palete zanatskih piva.

 

Svako od jela možete ponijeti i sa sobom, u avanturu koje uključuje biciklizam, penjanje i pješačenje, dok će gosti skloniji meditativnijem iskustvu potražiti lokalnu crkvu iz 19. stoljeća, arheološki lokalitet Gradina kao i turistički biser u vidu rimskog naselja i puta iz antičkih vremena. Sada vam je jasno zašto je od starog Rima do današnjih dana „tradicija“ ovdje tajna riječ po kojoj se starosjedioci prepoznaju a oni će vas pozvati da se utopite u njenu ljekovitu kupku kao gost ili prolaznik koji se uvijek vraća.

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Included

  Arheološka nalazišta
  Biciklizam
  Penjanje
  Planina
  Planinarenje
  Restoran
  Rijeka
 • Not Included

  Jahanje
  Jezero
  Kanu
  Manifestacije
  Muzej
  Na kućnom pragu
  Nekropola stećaka
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Skijanje
  Smjestaj
  Streljaštvo
  Šuma
  Tvrđava
  Vino
You don't have permission to register