a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Lukomir ne bez razloga zovu „posljednjim“ bosanskim selom, s tim da se ovaj epitet odnosi na njegovu autentičnost a ne na status u geografskim registrima. Dom je to kamenih i šindrom prekrivenih kuća starih i po par stotina godina, na nadmorskoj visini na kojoj završava civilizacija a počinje priča o praiskonskim vezama čovjeka i majke prirode. Ljetna bašta Lukomir je planinski restoran, prenoćište i oaza gostoprimstva koja vam treba kao izvor snage i inspiracije prije odlaska u pravcu kanjona Rakitnice ili planinskih vrhova Bjelašnice.

 

U najizoliranijem naselju u Bosni i Hercegovini se zasigurno nećete osjećati usamljeno. Za to su u prvom redu zaslužni domaćini koji će vas ponuditi domaćim specijalitetom u vidu različitih pita za svačije nepce, dok će miris teletine i janjetine ispod sača poslužiti kao sidro koje ćete baciti u ovu kulinarsku karaulu na kraju svijeta. Prije polaska na planinarenje ili u pohode stećcima možete probati i domaće mlijeko i jogurt, dok će vrhunska domaća rakija i zanatsko pivo razgaliti i najumornijeg putnika namjernika.

 

Ne brinite ni za odlazak, jer će vam domaćini na rastanku ponuditi da napunite ranac domaćim medom, džemom, kajmakom i čajevima, čije će vas arome podsjećati na obavezu hodočašća u Umoljane, selo koje Bosna ne bez razloga krije u svom geografskom srcu.

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Included

  Planina
  Planinarenje
  Restoran
  Rijeka
  Smjestaj
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Biciklizam
  Jahanje
  Jezero
  Kanu
  Manifestacije
  Muzej
  Na kućnom pragu
  Nekropola stećaka
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Penjanje
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Skijanje
  Streljaštvo
  Šuma
  Tvrđava
  Vino
You don't have permission to register