a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Selo Lukomir već stoljećima se ljulja u naručju bosanskohercegovačke olimpijske ljepotice Bjelašnice koja ga je, kao u jantaru, zaštitila od vanjskih uticaja i sačuvala za dobronamjerne goste i putnike. To se najbolje vidi na primjeru seoskog domaćinstva AS koje radi kao prenoćište i lokalna ispostava vrhunskog gostoprimstva i kulinarstva doslovce nebu pod oblacima.

 

Domaćinstvo je okruženo netaknutom prirodom Bjelašnice koja je sama po sebi dovoljna atrakcija za pohode Lukomiru, sve sa svojom kolonijom kamenih vječnika u vidu nekropole stećaka. Pored planinarenja i brdskog biciklizma, gosti koji se odmaraju uz doze adrenalina dodatnu zadovoljštinu mogu potražiti i u istraživanju lokalnih mističnih kanjona i njihovih vjekovnih tajni. Domaćinstvo je nerijetko i domaćin ljetnih škola kreativnosti i umjetničkih sadržaja, uz ambijent koji će stimulirati svačiju ličnu muzu, čak i u ulozi posjetitelja. Svojevrsni umjetnici su i sami domaćini  o čijoj ingenioznosti svjedoči činjenica da je objekat AS-a adaptiran od nekadašnje škole čiji je epicentar danas prostrana bosanska soba za druženje i eglen.

 

Ove aktivnosti je najbolje obogatiti specijalitetima planinske bosanske kuhinje, među kojim izdvajamo tradicionalna jela ispod sača, sogan dolmu i punjene paprike, kao i neizostavne uštipke sa mladim sirom. Ne smijete zapostaviti ni buredžike, mućkalicu i japrak koje ćete, na ovoj nadmorskoj visini, doživjeti kao potpuno nova jela. Na neizbježnom rastanku kući možete ponijeti med, domaće džemove i sokove koji će vam otežati ruksak, ali i olakšati i utabati put za povratak drevnom Lukomiru i domaćinstvu Natura AS.

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Included

  Biciklizam
  Kanu
  Manifestacije
  Nekropola stećaka
  Planina
  Planinarenje
  Restoran
  Rijeka
  Smjestaj
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Jahanje
  Jezero
  Muzej
  Na kućnom pragu
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Penjanje
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Skijanje
  Streljaštvo
  Šuma
  Tvrđava
  Vino
You don't have permission to register