a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Kućna radinost Mara priča je o domišljatosti hercegovačkog čovjeka koji od lokalne prirode i gastronomije kuje suho zlato i šalje dobar glas o porodici Baković iz Mokronoga kod Tomislavgrada.

 

Zapravo, ovo je seosko domaćinstvo i porodična manufaktura aroma i okusa čija je osnovna djelatnost izrada domaćih raženih i heljdinih kruhova i pogača (pokvi), pita i mesnih jela ispod peke-sača. Cjelokupni asortiman se izrađuje na autentičan način, onako kako se to radilo stotinama godina u lokalnim domovima čiji je centar porodičnog i gastronomskog života bio upravo sač. I ako je nekada sač bio nasušna potreba, danas je to mirisni instrumentarij ispod kojeg izlazi stotinu komada kruha za brojne goste i kupce. U ponudi su crni i bijeli kruh koji se rade od domaćeg brašna od samostalno proizvedenih žitarica.

 

Za zadržavanje autohtonih aroma i okusa ognjište sača se raspaljujem lokalnim drvetom lijeske koja će jednako obogatiti i krompir s mesom i povrće koje se ovdje marinira u vlastitim sokovima. Poseban specijalitet je duvanjski burek od svinjskog buta i lokalna pita od tikve, a domaćini će vam ponuditi i svoje domaće sušene i dimljene proizvode od svinjetine.

 

Svi proizvodi od kojih Bakovići pletu svoju magiju ispod metalne kupole s ognjištem dostupni su i za ponijeti kući, ako ništa kao podsjetnik da Mokronoge upišete u svoj lični atlas okusa Hercegovine. 

 • Facebook

 • Email

 • Telefon

  +38763868427

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Included

  Restoran
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Biciklizam
  Jahanje
  Jezero
  Kanu
  Manifestacije
  Muzej
  Na kućnom pragu
  Nekropola stećaka
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Penjanje
  Planina
  Planinarenje
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Rijeka
  Skijanje
  Smjestaj
  Streljaštvo
  Šuma
  Tvrđava
  Vino
1

Tour Location

Leave a Reply:

Accommodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value for Money

You don't have permission to register