a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

U srcu Nacionalnog parka Sutjeska nalazi se fočansko selo Vrbnica koje je ujedno i dom seoskog domaćinstva Kovačević. Makar je tačno da će vam većina kuća ovdje ponuditi tradicionalno istočnobosansko gostoprimstvo, domaćinstvo Kovačević će to ipak podići na jedan novi i, ako hoćete, profesionalniji nivo.

 

Profesionalnost ovdje nipošto ne znači krutost i formalnost – na kraju lokalnog makadama dočekat će vas ljudi koji znaju da gost od njih traži prijatno ophođenje, pun stomak i pristup lokalnoj turističkoj ponudi. Vaša „terapija“ ovdje počinje boravkom u netaknutoj prirodi i odsjedanjem u autentičnoj drvenoj kolibi za smještaj gostiju. Doživljaj dopunjuje degustacija domaćih jela čiju okosnicu čine isključivo proizvodi iz lokalnog uzgoja. Jezera na Zelengori, svojevrsne oči ove bosanske planinske ljepotice, neizostavna su destinacija ovog kraja, u čiji obilazak možete uključiti i posjetu lokalnoj seoskoj crkvi i „posadi“ bosanskih kamenih stražara – stećaka. Prije pohoda u umno i fizički ljekovitu ekspediciju, domaćini će vas ponuditi vrhunskim pitama, čorbama, gulašom i jelima ispod sača.

 

Tu su i lokalni mliječni favoriti, među kojim se pored kajmaka i mladog sira izdvaja i sir sa Zelengore, planinski specijalitet čija je konzumacija u sjeni matične planine gotovo nadčulno iskustvo. Ovdje ni vegetarijanci neće ostati zapostavljeni i sigurno će se vraćati u Vrbnicu  po nove porcije domaćeg izljevaka s povrćem i uštipaka s tikvicama. Makar je povratak zagarantovan, vrijedi znati da na polasku kao „prvu pomoć“ možete uzeti domaće slatko, kompote, sokove i rakiju koji će vam pomoći da skratite čekanje na ponovni susret s domaćinstvom Kovačević.

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Included

  Jezero
  Nekropola stećaka
  Planinarenje
  Restoran
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Biciklizam
  Jahanje
  Kanu
  Manifestacije
  Muzej
  Na kućnom pragu
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Penjanje
  Planina
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Rijeka
  Skijanje
  Smjestaj
  Streljaštvo
  Šuma
  Tvrđava
  Vino
You don't have permission to register