a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Konoba Oblat u hercegovačkom mjestu Ravno funkcioniše kao svojevrsni kondenzator snage lokalne prirode, bilo da se radi o blagotvornom mediteranskom suncu ili o kamenu koji je simbol stamenosti lokalnih ljudi i njihove neuništive gostoljubivosti.

 

Potonju ćete ovdje imati priliku isprobati iz prve ruke, u tipičnom hercegovačkom ambijentu konobe koja je čas restoran a čas mjesto odakle polazite u pohode lokalnoj prirodi i kulturi. Konobi Oblat tu će pomoći njena strateška pozicija u centru Ravnog kroz koje vodi put do lokalne prirodne atrakcije – špilje Vjetrenica, čija mistična ljepota budi strahopoštovanje kod svakog putnika namjernika.

 

Na drugom kraju od ove besmrtne kreacije prirode je još jedna lokalna atrakcija u vidu doma Ruđera Boškovića, domoroca ovih krajeva i jednog od najvećih naučnika svih vremena s područja južne Evrope. 

 

Za lakše svladavanje puta u bilo kojem od ovih pravaca u Konobi će vas ponuditi specijalitetima lokalne kuhinje u vidu janjetine i jaretine ispod peke, koje, u ambijentu šarmantnog južnjačkog naselja, imaju aromu koju poslije ne možete ponoviti na nijednoj drugoj lokaciji. Ljubazni domaćini će vas ponuditi i vrhunskom selekcijom sireva pogodnih za mezu kao što su dobro poznati livanjski sir, ovdje u društvu jednako ukusnog mladog sira.

 

Za tekuća zadovoljstva i ugodnu opijenost pod zvjezdanim nebom ne gledajte dalje od domaćih rakija i vina koja, u zavisnosti od raspoloženja, možete zamijeniti i vrhunskim zanatskim pivima.

 

Na kraju, domaćine uvijek možete pitati da vas upute na seoske adrese na kojim možete kupiti domaće voće i povrće, med i druge jestive memorabilije koje ćete ponijeti iz srcu nikad bliže Hercegovine. 

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Included

  Muzej
  Pećina
  Restoran
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Biciklizam
  Jahanje
  Jezero
  Kanu
  Manifestacije
  Na kućnom pragu
  Nekropola stećaka
  Paraglajding
  Pecanje
  Penjanje
  Planina
  Planinarenje
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Rijeka
  Skijanje
  Smjestaj
  Streljaštvo
  Šuma
  Tvrđava
  Vino
1

Tour Location

Leave a Reply:

Accommodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value for Money

You don't have permission to register