a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

A sada nešto potpuno drugačije, rekli bi u Monty Pythonu, makar u konobi Ivina Arka u Rapovinama humor ima isključivo ljekovitu ulogu kao dio dočeka svakog novog gosta. Ovaj ugostiteljski objekat vas želi šarmirati od momenta prelaska praga, pa i prije njega, jer enterijerom kojim dominira drvo i veliki prostor doista podsjeća na Arku iz tradicije abrahamskih religija.

 

Drugi će ga opisati uz asocijaciju na zimsko okupljalište zajednice iz ere Vikinga, no svaka usporedba će na kraju imati zajedničku tačku: Ivina Arka je mjesto za odličan provod u ambijentu koji emulira onaj kakav možete iskusiti prilikom posjete starom prijatelju, taman i da ste u restoran došli po prvi put. Kakvu drugačiju atmosferu bi, uostalom, mogao imati objekat koji je vlasnik sagradio svojeručno i u svaki stub i zid ugradio dovoljno ljubavi i vještine koja se prenijela i na kulinarsku ponudu. Njom ovdje dominiraju kako tradicionalni recepti iz Bosne, tako i oni hercegovačko-mediteranski, upravo onako kako i grad Livno objedinjuje različite utjecaje koji stoljećima prizivaju ine goste i putnike namjernike.

 

Tako ćete ovdje pronaći mesne poslastice u vidu teletine ispod sača, janjetine i odojka, dok će se za kvalitetnu gurmansku mezu pobrinuti isključivo domaći suhomesnati proizvodi ili zalogaj uvijek slasnog livanjskog sira. Za kapljicu veselja i gušta možete uzeti domaću rakiju, vino ili zanatsko pivo, a ljubazni domaćini će vam na odlasku ponuditi i likere iz kućne radinosti, poput onih od višnje, maline ili oraha. Pored fizičke, neka vam duševna hrana bude posjeta arheološkom području Rapovine koje nije bez razloga proglašeno nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine.  Na kraju, Ivina Arka je brod-utočište na suhom čije gostoprimstvo će vas svaki put dovesti u sigurnu luku.

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Included

  Muzej
  Restoran
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Biciklizam
  Jahanje
  Jezero
  Kanu
  Manifestacije
  Na kućnom pragu
  Nekropola stećaka
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Penjanje
  Planina
  Planinarenje
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Rijeka
  Skijanje
  Smjestaj
  Streljaštvo
  Šuma
  Tvrđava
  Vino

Tour Location

You don't have permission to register