a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Bez muke nema nauke, kažu, no može li se isto primijeniti i na zadovoljstvo odlaska u nepoznato? Slatka „muka“ u savladavanju planinskog puta do Kolibe Umoljani u istoimenom selu na Bjelašnici ima svoju nagradu u vidu jedinstvenog ambijenta bosanske olimpijske ljepotice i autentičnog iskustva zdravog života i lokalne gastronomije.

Iako vas riječ „koliba“ može asocirati na građevinu skromnih dimenzija, u Umoljanima ima mjesta za sve dobronamjernike koje zanimaju netaknuta priroda nebu pod oblacima i mogućnost opuštanja uz pitome planinske i riječne pejzaže i isprobavanje gastronomske ponude. Put do obližnjeg drevnog sela Lukomira nezaobilazno vodi kroz Kolibu, čiji će vam vlasnici ponuditi planiranje, planinski biciklizam i posebno atraktivnu vožnju četverotočkašem. Kada ogladnite od boravka u netaknutoj prirodi, na povratku će vas dočekati vrhunski specijaliteti poput kulinarskog evergrina graha, neizbježnih uštipaka, čorbi i bosanskih pita, dok će mesni gurmani cijeniti ponudu janjetine s ražnja. Tu je i bosanski lonac kao „najbosanskije“ jelo, savršeno prikladno za restoran u geografskom srcu Bosne.

Sva jela su dostupna i za ponijeti, mada ćete specijalitet kuće u vidu vrhunske ječmene čorbe sigurno poželjeti da pojedete na svježem zraku koji vas krijepi i ispotiha priprema za povratak u Umoljane i njihovu nezaboravnu Kolibu.

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Included

  Biciklizam
  Planina
  Planinarenje
  Restoran
  Rijeka
  Šuma
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Jahanje
  Jezero
  Kanu
  Manifestacije
  Muzej
  Na kućnom pragu
  Nekropola stećaka
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Penjanje
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Skijanje
  Smjestaj
  Streljaštvo
  Tvrđava
  Vino
1

Tour Location

Leave a Reply:

Accommodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value for Money

You don't have permission to register