a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

  Sorry, no posts matched your criteria.

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Na putu od Mostara do hrvatske ili bh. morske obale jedna od najboljih stvari koje možete uraditi jeste da zanoćite u Hotelu Stanica Ravno u gradiću Ravno. U pitanju je jedinstveni objekat koji je adaptiran od stare željezničke stanice koja danas služi kao hotel, vinski bar, restoran i prostor za kvalitetan provod uz vremeplovsku ekskurziju u prošlost. Historija ovog objekta vezana je za početak prošlog stoljeća kada je on služio kao stanica na staroj liniji Beč-Dubrovnik.

 

Pruga se ovdje vijugala kroz prekrasni hercegovački ambijent u kojem se smjenjuju krš, zelenilo i vodeni putevi koji i danas mame svojom ljepotom. Hotel je smješten u centru grada kroz koji prolazi i put do slavne pećine Vjetrenica kao nezaobilazne destinacije na putu ka jugu. U atraktivnom prirodnom ambijentu koji možete promatrati s terase najbolje ćete uživati uz odgovarajuću gastronomsku podršku za koju će se ovdje pobrinuti restoran čiji meni objedinjuje najbolje od lokalne kulinarske ponude. Tu su meso i povrće ispod peke kao domaći specijaliteti u čiju će vas rapsodiju okusa najbolje uvesti zalogaj lokalnog sira iz mijeha ili pršuta.

 

Kako Hercegovinu ne možete napustiti bez zavirivanja u vinsku čašu, ovdje ćete je ustima prinositi u doista jedinstvenom ambijentu bara koji je adaptiran od nekadašnjih zatvorskih prostorija u podrumu zgrade. Za obilazak lokalne prirode možete se poslužiti biciklima za iznajmljivanje, a u blizini je i kolonija stećaka koja će sigurno privući pažnju planinara i ljubitelja povijesti. Vozovi su možda trajno prohujali ovim krajem, ali ovaj hotel će ostati stanica kojoj se vrijedi vraćati u potrazi za nostalgijom začinjenim novim avanturama.

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Included

  Accommodation
  Cave
  Hiking
  Restaurant
 • Not Included

  Archaeological sites
  Canoeing
  Climbing
  Cycling
  Events
  Fishing
  Forest
  Fortress
  Horse riding
  Lake
  Mountain
  Museum
  Necropolis of stećak tombstones
  On site
  Order required
  Paragliding
  Rafting
  Rakia
  River
  Shooting
  Skiing
  Wine
1

Tour Location

Leave a Reply:

You don't have permission to register