a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Na putu od Mostara do hrvatske ili bh. morske obale jedna od najboljih stvari koje možete uraditi jeste da zanoćite u Hotelu Stanica Ravno u gradiću Ravno. U pitanju je jedinstveni objekat koji je adaptiran od stare željezničke stanice koja danas služi kao hotel, vinski bar, restoran i prostor za kvalitetan provod uz vremeplovsku ekskurziju u prošlost. Historija ovog objekta vezana je za početak prošlog stoljeća kada je on služio kao stanica na staroj liniji Beč-Dubrovnik.

 

Pruga se ovdje vijugala kroz prekrasni hercegovački ambijent u kojem se smjenjuju krš, zelenilo i vodeni putevi koji i danas mame svojom ljepotom. Hotel je smješten u centru grada kroz koji prolazi i put do slavne pećine Vjetrenica kao nezaobilazne destinacije na putu ka jugu. U atraktivnom prirodnom ambijentu koji možete promatrati s terase najbolje ćete uživati uz odgovarajuću gastronomsku podršku za koju će se ovdje pobrinuti restoran čiji meni objedinjuje najbolje od lokalne kulinarske ponude. Tu su meso i povrće ispod peke kao domaći specijaliteti u čiju će vas rapsodiju okusa najbolje uvesti zalogaj lokalnog sira iz mijeha ili pršuta.

 

Kako Hercegovinu ne možete napustiti bez zavirivanja u vinsku čašu, ovdje ćete je ustima prinositi u doista jedinstvenom ambijentu bara koji je adaptiran od nekadašnjih zatvorskih prostorija u podrumu zgrade. Za obilazak lokalne prirode možete se poslužiti biciklima za iznajmljivanje, a u blizini je i kolonija stećaka koja će sigurno privući pažnju planinara i ljubitelja povijesti. Vozovi su možda trajno prohujali ovim krajem, ali ovaj hotel će ostati stanica kojoj se vrijedi vraćati u potrazi za nostalgijom začinjenim novim avanturama.

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Included

  Pećina
  Planinarenje
  Restoran
  Smjestaj
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Biciklizam
  Jahanje
  Jezero
  Kanu
  Manifestacije
  Muzej
  Na kućnom pragu
  Nekropola stećaka
  Paraglajding
  Pecanje
  Penjanje
  Planina
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Rijeka
  Skijanje
  Streljaštvo
  Šuma
  Tvrđava
  Vino
1

Tour Location

Leave a Reply:

Accommodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value for Money

You don't have permission to register