a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Etno Avlija Mačkovac u blizini Banovića osmišljena je kao muzej na otvorenom koji spaja najbolje iz tradicije lokalnog ugostiteljstva sa kulturnim sadržajima kakvih se ne bi postidjele ni neke državne institucije. Dom je to bosanskohercegovačke dalje prošlosti koju ovdje imate priliku doslovce „opipati“ i doživjeti kroz kolekcije artefakata, umjetnina i predmeta iz prohujalih era.

 

Ovdje ćete, na primjer, pronaći 15 funkcionalnih zanatskih radnji, poput čibučarske, koje kroz vrijedne ruke svojih vlasnika pletu priču o Bosni iz osmanske i post-osmanske ere. Domaćini vas već na ulazu pozivaju da zaboravite na stres i krenete u obilazak tamošnjeg Zavičajnog muzeja, Begove i Djevojačke sobe ili vodenice, dok će za odmor i okrepu poslužiti tematski etno restoran.

 

U duhu ovog ambijenta pažljivo je isplaniran i meni koji se sastoji od specijaliteta poput „etno tave“, pečenja ispod sača, domaćih sireva i đuveča, uz nezaobilazne tradicionalne slastice poput tufahija i ružica. Na polasku možete ponijeti i ručno rađene sapune i proizvode od vune, a nije naodmet ucrtati Mačkovac i na mapu koju ćete svaki put nositi kao kartu za ovaj gotovo nestvarni vremeplov.

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Included

  Planina
  Planinarenje
  Restoran
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Biciklizam
  Jahanje
  Jezero
  Kanu
  Manifestacije
  Muzej
  Na kućnom pragu
  Nekropola stećaka
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Penjanje
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Rijeka
  Skijanje
  Smjestaj
  Streljaštvo
  Šuma
  Tvrđava
  Vino
1

Tour Location

Leave a Reply:

Accommodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value for Money

You don't have permission to register