a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Planina Visočica dom je istoimenom restoranu koji nudi savršeno izbalansiran osjećaj bivanja „na kraju svijeta“ a da vam, pri tom, za to ne trebaju čizme od sedam milja. To je zato što ste ovdje dovoljno blizu gradovima Sarajevo i Visoko da do Visočice stignete relativno brzo, a da vam, opet, njihova relativna blizina ne remeti dojam stapanja s divljom, ali ne i nepristupačnom prirodom. I naziv „bistro“ ovdje je ponešto skroman, jer se ovaj objekat mirne duše može nazvati ugostiteljskim predvorjem inih avantura na planinama Bjelašnici i Visočici, od kojih vrijedi izdvojiti biciklističku stazu u Sinanovićima (najstarijem selu na Bjelašnici), mogućnost noćenja pod planinskim nebom i odlaska u berbu gljiva i borovnica u Mječkovoj strani i Ledinama, ili u potragu za ljekovitim biljem na polju Jelenača u čijoj je blizini i izvor jednako zdrave vode sa željezom.

 

Kome je do arheologije, tu je i obližnji park prirode sa piramidalnim formacijama čije se porijeklo još ispituje i mami radoznale posjetitelje iz cijelog svijeta. Sve ovo će biti lakše svariti uz vrhunsku gastronomsku ponudu kojoj, pored autohtonih lokalnih okusa, i nadmorska visina daje poseban karakter.

 

Uzeli vi kajmak, sir, varivo ili meso ispod sača, u svakom zalogaju će se osjetiti da domaćinska porodica Aljović i do 80% sirovina proizvodi u vlastitoj režiji. Na odlasku možete probati i domaću rakiju, a prtljažnik ćete već raščistiti da od domaćina preuzmete slatko i kiselo mlijeko, sir i voće i povrće.

GALERIJA

LOKACIJA:

 • Included

  Planina
  Planinarenje
  Restoran
 • Not Included

  Arheološka nalazišta
  Biciklizam
  Jahanje
  Jezero
  Kanu
  Manifestacije
  Muzej
  Na kućnom pragu
  Nekropola stećaka
  Paraglajding
  Pecanje
  Pećina
  Penjanje
  Po narudžbi
  Rafting
  Rakija
  Rijeka
  Skijanje
  Smjestaj
  Streljaštvo
  Šuma
  Tvrđava
  Vino
1

Tour Location

Leave a Reply:

Accommodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value for Money

You don't have permission to register